Guláš ze skopového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1000 g Skopové maso přední
  • 120 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 1 g Majoránka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Česnek
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1283 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 91.4 mg
  • Draslík 399.7 mg
  • Vláknina 2846.6 mg
  • Vitamín A 2846.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na části tuku ji osmažíme dorůžova. Přidáme papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody.

  • 3

    Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a nakonec maso.

  • 4

    Maso za občasného promíchání dusíme téměř doměkka a potom je vyjmeme.

  • 5

    Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozšleháme, zalijeme vodou. přidáme majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 6

    Před koncem varu omáčku podle chuti přisolíme a přecedíme ji na maso. Vše ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu