Těstoviny se sardinkami
Suroviny
- 150 g Cibule
- 30 g Olej olivový
- 400 g Sardinka obecná
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 10 g Fenykl obecný
- 35 g Citronová kůra
- 30 g Chilli paprička
- 300 g Fenykl sladký - hlíza
- 70 g Oříšky piniové
- 400 g Těstoviny Bucatini
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 20 g Rozinky tmavé
- 250 ml Víno bílé
- 1200 ml Voda pitná
- 30 ml Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 40 g
- Sodík 998 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 626.8 mg
- Vláknina 10432.5 mg
- Vitamín A 10432.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme, nakrájíme na malé kostičky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na nudličky, ze sardinek použijeme filety.
-
3
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, kostičky fenyklu, posypeme mletým fenyklem, přidáme chilli papričku, ze dvou třetin hrnec zakryjeme a velmi zvolna dusíme 15 minut. Potom přidáme polovinu sardinek, rozinky, oříšky, znovu hrnec zakryjeme a vše dusíme 10 minut. Ryby by se měly rozpadnout. Zalijeme bílým vínem, 200 ml vody a vyvaříme o polovinu. Osolíme, opepříme, přidáme zbytek sardinek a zvolna vaříme 7 minut. Mimo oheň přimícháme panenský olej a citronovou šťávu.
-
4
Těstoviny upravíme na talíře, posypeme troškou citronové kůry, přelijeme sardinkovou omáčkou a podáváme.