Špagety s olihněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Olej olivový
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Citronová kůra
  • 25 g Chilli paprička
  • 100 g Fenykl sladký - hlíza
  • 200 g Olihně
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 400 g Špagety
  • 300 ml Víno bílé
  • 1000 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1012 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 116.5 mg
  • Draslík 359.5 mg
  • Vláknina 3545 mg
  • Vitamín A 3545 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, řídíme se návodem na obalu. Těstoviny scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Fenykl nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk nakrájíme na nudličky. Tělíčka olihní nakrájíme na kroužky, chapadla necháme vcelku, petrželku nasekáme najemno, citronovou kůru nastrouháme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek s fenyklem, orestujeme, přidáme olihně, chilli papričku, zalijeme vínem a zprudka necháme odpařit o polovinu. Zmírníme oheň a zvolna vaříme 10 minut. Přidáme vařené špagety, promícháme, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Již mino oheň přimícháme panenský olej a petrželku.

  • 4

    Špagety rozdělíme na talíře, posypeme troškou citronové kůry a podáváme.

Komentáře k receptu