Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem
Suroviny
- 80 g Cibule
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Čekanka
- 140 g Bulgur
- 250 g Mangold
- 250 g Šrucha zelná
- 80 ml Olej olivový
- 80 ml Ouzo - Metaxa Brandy
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.6 l Vývar zeleninový
- 1.6 kg Vepřová plec
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1382 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 92 g
- Sodík 2074 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 331.1 mg
- Draslík 2107.8 mg
- Vláknina 23525.8 mg
- Vitamín A 23525.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.3 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kusy. Saláty omyjeme, rozebereme a v horké vodě povaříme zhruba 3 minuty. Poté salát scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Nakrájené maso ze všech stran osmažíme na oleji spolu s cibulí. Vlijeme vývar, ouzo a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu.
-
3
Deset minut před koncem varu k masu přimícháme saláty, bulgur, sůl, pepř a dovaříme. Nakonec vmícháme vejce rozšlehaná s citronovou šťávou.