Sváteční pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1006 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 43 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 261.8 mg
- Draslík 1190.6 mg
- Vláknina 4764.2 mg
- Vitamín A 4764.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a opláchnuté kůzlečí maso nakrájíme, kuře naporcujeme. Kůzlečí maso vložíme do vroucí vody a vaříme. Po 40 minutách přidáme porce kuřete, sůl, pepř a vaříme dalších 30 minut. Během pečení sbíráme pěnu. Uvařené maso vyjmeme, necháme okapat, vývar vlijeme do čistého hrnce.
-
2
Do vývaru vsypeme rýži (vývaru musí být dvakrát tolik, kolik je rýže) a vaříme zhruba 15 minut. Do uvařené rýže vmícháme citronovou šťávu, máslo a pod utěrkou necháme rýži dojít.
-
3
Uvařené maso podáváme s rýží.