Cizrnová polévka s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1803 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 443.9 mg
- Vláknina 19427 mg
- Vitamín A 19427 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer na kostičky, nasypeme do hrnce na rozehřátý olej, přisypeme posekaný rozmarýn a česnek, zakryjeme ze dvou třetin pokličkou a velmi zvolna smažíme asi 15 minut. Cizrnu scedíme, propláchneme vodou, přidáme k zelenině, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny.
-
2
Polovinu cizrny vyndáme, zbytek v hrnci rozmixujeme dohladka. Celou cizrnu přidáme do polévky, osolíme, opepříme, přisypeme do polévky drobné těstoviny a povaříme 5 minut. Odstavenou polévku posypeme posekanou bazalkou, zakapeme panenským olejem a podáváme.