Kuřecí řízky s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Anglická slanina
  • 100 g Křen
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.41 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 222.1 mg
  • Draslík 727.4 mg
  • Vláknina 1974.6 mg
  • Vitamín A 1974.6 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen oškrábeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme. Slaninu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Kuřecí prsa naporcujeme na řízky, které omyjene pod studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme nastrouhaným křenem. Rozložíme na ně plátky slaniny, maso přeložíme, okraje k sobě sklepneme paličkou na maso a pevně spojíme párátky. Řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a maso v něm upečeme z obou stran doměkka.

Komentáře k receptu