Kuřecí řízky s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 222.1 mg
- Draslík 727.4 mg
- Vláknina 1974.6 mg
- Vitamín A 1974.6 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křen oškrábeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme. Slaninu nakrájíme na plátky.
-
2
Kuřecí prsa naporcujeme na řízky, které omyjene pod studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme nastrouhaným křenem. Rozložíme na ně plátky slaniny, maso přeložíme, okraje k sobě sklepneme paličkou na maso a pevně spojíme párátky. Řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a maso v něm upečeme z obou stran doměkka.