Jehněčí maso se salátem a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 59 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 362.7 mg
- Draslík 215.7 mg
- Vláknina 5761.3 mg
- Vitamín A 5761.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2852.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso rozkrájíme na plátky, vložíme do vroucí vody a uvaříme, až je maso téměř měkké. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar odložíme. Cibulky nakrájíme nadrobno, salát opereme, rozebereme na listy a natrháme na kousky. Kopr nasekáme nadrobno. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou.
-
2
Na oleji osmažíme uvařené maso z obou stran, přimícháme cibulky a chvilku smažíme. K masu poté přimícháme salát, kopr, pepř, sůl, zalijeme 600 ml vývaru a dusíme, až je maso měkké. Na závěr k masu zašleháme vejce.