Pikantní roštěná na paprice
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 566.4 mg
- Vláknina 2031.8 mg
- Vitamín A 2031.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, omyjeme ji studenou vodou a najemno nakrájíme.
-
2
Maso omyjeme, osušíme a rozporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme sladkou i pálivou paprikou.
-
3
V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm nakrájenou cibuli, pak vložíme plátky masa a po obou stranách je prudce opečeme. Do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou doměkka.
-
4
Když je maso měkké, posypeme šťávu moukou, přidáme nakrájenou feferonku, vše promícháme a ještě krátce převaříme. Omáčku dochutíme solí a s plátky masa podáváme.