Pikantní roštěná na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 566.4 mg
  • Vláknina 2031.8 mg
  • Vitamín A 2031.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, omyjeme ji studenou vodou a najemno nakrájíme.

  • 2

    Maso omyjeme, osušíme a rozporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme sladkou i pálivou paprikou.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm nakrájenou cibuli, pak vložíme plátky masa a po obou stranách je prudce opečeme. Do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 4

    Když je maso měkké, posypeme šťávu moukou, přidáme nakrájenou feferonku, vše promícháme a ještě krátce převaříme. Omáčku dochutíme solí a s plátky masa podáváme.

Komentáře k receptu