Artyčoky s čerstvými fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Artyčoky
  • 80 g Cibule
  • 120 g Rajčata
  • 500 g Fazole
  • 60 g Pyré rajčatové
  • 80 ml Olej olivový
  • 700 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 758 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 2.1 mg
  • Draslík 603.9 mg
  • Vláknina 13342.9 mg
  • Vitamín A 13342.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z artyčoků vykrájíme srdíčka, rozkrojíme na čtvrtky a vetřeme do nich citronovou šťávu. Fazole vyloupeme, rozpůlíme a opláchneme. Cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mátu nasekáme nahrubo.

  • 2

    V rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přimícháme artyčoky a fazole a za stálého míchání smažíme. Po třech minutách přimícháme vývar, rajčata, pepř, sůl, rajčatové pyré a tři čtvrtiny jarní cibulky a na mírném plameni dusíme zhruba půl hodiny. Podáváme posypané zbylou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu