Polévka s čerstvými rajčaty a bulgurem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 67 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 257.2 mg
- Vláknina 18460.2 mg
- Vitamín A 18460.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky.
-
2
Do vroucí vody vmícháme rajčata, rajský protlak a mrkev. Po pár minutách varu přimícháme bulgur, olej a sůl. Polévku povaříme za občasného míchání do zhoustnutí, zhruba ještě 10 minut. Před podáváním polévku opepříme.