Chobotnice na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 76.8 mg
- Draslík 613.9 mg
- Vláknina 1259.5 mg
- Vitamín A 1259.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné chobotnice vložíme do vroucí vody, přidáme víno, bobkový list a pomalu vaříme, až jsou chobotnice měkké. Uvařené chobotnice osolíme a ve vývaru necháme vychladnout. Poté je nakrájíme nadrobno, vložíme do větší uzavíratelné skleněné nádoby, přidáme rozmarýn, olej a ocet. Uložíme v chladničce a podáváme vychlazené.