Svíčkové řezy na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 100 g Anglická slanina
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 202.7 mg
  • Draslík 620 mg
  • Vláknina 603 mg
  • Vitamín A 603 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Anglickou slaninu nakrájíme na proužky.

  • 2

    Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepřme a osolíme. Plátky masa potřeme z jedné sttany hořčicí, přidáme nakrájenou slaninu, přeložíme a zajistíme proti rozevření párátky. Připravené maso postupně obalíme ve strouhance, mouce a vajíčku rozšlehaným s pivem.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, maso v něm opečeme z obou stran dozlatova a doměkka a podáváme přelité šťávou z pánve.

Komentáře k receptu