Svíčkové řezy na pivě
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 100 g Anglická slanina
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 20 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 202.7 mg
- Draslík 620 mg
- Vláknina 603 mg
- Vitamín A 603 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky.
-
2
Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepřme a osolíme. Plátky masa potřeme z jedné sttany hořčicí, přidáme nakrájenou slaninu, přeložíme a zajistíme proti rozevření párátky. Připravené maso postupně obalíme ve strouhance, mouce a vajíčku rozšlehaným s pivem.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, maso v něm opečeme z obou stran dozlatova a doměkka a podáváme přelité šťávou z pánve.