Šumavské topinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1950 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 40.5 mg
- Vláknina 420 mg
- Vitamín A 420 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí (1-2 lžíce - voda musí být hodně slaná). Polosuché plátky chleba opečeme dozlatova v topinkovači. Silně je potřeme oloupaným česnekem a ponoříme je na několik sekund do horké slané vody. Jakmile je vyjmeme a necháme okapat, zabalíme je poskládané do čisté bavlněné utěrky a necháme je několik minut zapařit. Poté je z utěrky vyjmeme a hned potíráme rozehřátým husím sádlem. Podáváme je hned teplé.