Bezlepkový perník s kandovaným ovocem
Suroviny
- 100 g Ořechy vlašské
- 100 g Kandované ovoce
- 250 g Mouka bezlepková Mantler
- 100 g Cukr krystal
- 20 g Cukr vanilka
- 25 g Kypřicí prášek do perníku
- 100 ml Olej stolní
- 150 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Klíčky pohankové
- 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 25 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 73.2 mg
- Draslík 84.1 mg
- Vláknina 4292.8 mg
- Vitamín A 4292.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ořechy nasekáme, kandované ovoce pokrájíme na menší kousky. Z mléka, oleje, celých vajec, cukru, cukru vanilka, lžičky rumu, mouky, pohankových klíčků a kypřícího prášku do perníku vypracujeme těsto, do kterého vmícháme i nasekané ořechy a kousky kandovaného ovoce.
-
2
Troubu předehřejeme na 200°C a těsto dáme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Před pečením potřeme perník rozšlehaným vejcem. Perník je hotový, když na špeli, kterou do něj píchneme, nezůstane těsto.
-
3
Perník podáváme vychladlý, jako moučník.