Pečené bramborové kroužky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 6 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 52.2 mg
- Draslík 878.1 mg
- Vláknina 15488 mg
- Vitamín A 15488 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé je oloupeme
-
2
a nastrouháme. Do strouhaných brambor vmícháme xantanovou gumu, jedno celé vejce, směs ochutíme solí a asi 300 g bezlepkové mouky. Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, ze kterého buď vyválíme tenkou placku a z ní následně vykrájíme tenká kolečka, Také však můžeme těsto rozválet na tenké válečky, které spojíme do tvaru kroužků. S těstem pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne! Hotové kroužky pečeme na litinové nebo teflonové pánvi. Před podáváním nasekáme cibuli a slaninu nadrobno, opečeme na oleji. Hotové bramborové kroužky podáváme přelité smaženou cibulí a slaninou.