Pečené bramborové kroužky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Mouka bezlepková Mantler
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Xantanová guma
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1.77 dkg Anglická slanina
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 52.2 mg
  • Draslík 878.1 mg
  • Vláknina 15488 mg
  • Vitamín A 15488 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé je oloupeme

  • 2

    a nastrouháme. Do strouhaných brambor vmícháme xantanovou gumu, jedno celé vejce, směs ochutíme solí a asi 300 g bezlepkové mouky. Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, ze kterého buď vyválíme tenkou placku a z ní následně vykrájíme tenká kolečka, Také však můžeme těsto rozválet na tenké válečky, které spojíme do tvaru kroužků. S těstem pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne! Hotové kroužky pečeme na litinové nebo teflonové pánvi. Před podáváním nasekáme cibuli a slaninu nadrobno, opečeme na oleji. Hotové bramborové kroužky podáváme přelité smaženou cibulí a slaninou.

Komentáře k receptu