Uzenáčová omeleta s brambory a sýrem
Suroviny
- 350 g Brambory
- 70 g Sýr Čedar
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Uzenáče
- 0.4 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 5 dl Voda pitná
- 0.25 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 15 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 214.9 mg
- Draslík 450.1 mg
- Vláknina 4687.3 mg
- Vitamín A 4687.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme 3-4 brambory a v rendlíku v 5 dl vody je uvaříme doměkka. vaříme přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které v míse mírně osolíme.
-
2
Z většího uzenáče odstraníme hlavu, ocas a stáhneme ho z kůže. Rozdělíme ho na 4 díly, obalíme je v hladké mouce a ve větší pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, kousky uzenáče osmažíme z každé strany dozlatova.
-
3
V misce si rozkvedláme vejce ve smetaně a s nastrouhaným sýrem, ochutíme je solí a pepřem.
-
4
Omyjeme petrželku kudrnku, pažitku a bylinky drobně pokrájíme. Přilijeme rozkvedlaná vejce se smetanou a do ni vtlačíme plátky brambor a omeletu dosmažíme.
-
5
Porce rozdělíme na talíře, posypeme bylinkami a podáváme.