Zelenina opečená a marinovaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Lilek
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 312.7 mg
  • Vláknina 9537.3 mg
  • Vitamín A 9537.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme pod studenou vodou a pokrájíme je na plátky silné asi 0,5 centimetru. Posolíme je a odložíme na 10 minut stranou. Ponecháme je, aby pustily tekutinu.

  • 2

    Potom lilky opláchneme pod vodou a vysušíme v papírové utěrce.

  • 3

    Osolíme a opepříme mouku a dáme do misky. Plátky lilků v moučné směsi obalujeme.

  • 4

    Na větší pánvi si rozehřejeme olej a vložíme na něj plátky lilků obalené v moučné směsi. Opečené naskládáme na mísu.

  • 5

    Na olej na pánvi přilijeme ocet a víno a přidáme ještě prolisovaný česnek. Olejovou směsí přelijeme lilky a necháme v ní marinovat. Servírujeme vlažné.

Komentáře k receptu