Zelenina opečená a marinovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 16 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 312.7 mg
- Vláknina 9537.3 mg
- Vitamín A 9537.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme pod studenou vodou a pokrájíme je na plátky silné asi 0,5 centimetru. Posolíme je a odložíme na 10 minut stranou. Ponecháme je, aby pustily tekutinu.
-
2
Potom lilky opláchneme pod vodou a vysušíme v papírové utěrce.
-
3
Osolíme a opepříme mouku a dáme do misky. Plátky lilků v moučné směsi obalujeme.
-
4
Na větší pánvi si rozehřejeme olej a vložíme na něj plátky lilků obalené v moučné směsi. Opečené naskládáme na mísu.
-
5
Na olej na pánvi přilijeme ocet a víno a přidáme ještě prolisovaný česnek. Olejovou směsí přelijeme lilky a necháme v ní marinovat. Servírujeme vlažné.