Dušené hovězí žebro s bramborovým pyré a restovanou zeleninou
Suroviny
- 200 g Brambory vařené
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 30 g Olej olivový
- 80 g Pórek
- 40 g Smetana 12% (konzumní)
- 6 g Sůl
- 5 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 600 g Hovězí žebra
- 80 g Cibulka jarní
- 100 g Červená řepa sterilovaná
- 40 g Rukola
- 20 g Barbecue omáčka
- 80 g Rajčata Cherry
- 30 g Protlak rajčatový
- 100 ml Džus višňový
- 500 ml Vývar telecí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 62 g
- Sodík 1560 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 128.5 mg
- Draslík 804 mg
- Vláknina 7800 mg
- Vitamín A 7800 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí žebra nasekáme na menší kusy, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Žebra vyjmeme, do hrnce přidáme rajčatový protlak, přilijeme telecí vývar, barbecue omáčku, džus, provaříme, vrátíme zpět žebra, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Vyjmeme maso a omáčku vyvaříme dohusta.
-
2
Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přidáme máslo, trochu smetany, osolíme, ochutíme prolisovaným česnekem, promícháme a udržujeme v teple.
-
3
Pórek nakrájíme na kolečka, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, rajčátka rozkrojíme napůl, červenou řepu scedíme, rukolu natrháme na menší kousky, mladou mrkev nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, orestujeme, přidáme cibulku, pórek, krátce osmahneme, nakonec přidáme červenou řepu a rajčátka, promícháme, orestujeme a odstavíme.
-
4
Na talíře položíme kousky rukoly, na ně upravíme maso, doplníme kopečkem brambor, restovanou zeleninou a přelijeme omáčkou.