Blatenské sladké hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 854 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 48 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 133 mg
- Draslík 512.5 mg
- Vláknina 9500 mg
- Vitamín A 9500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu rozlámeme na malé kousky, které dáme do kastrůlku, zalijeme 50 ml mléka a za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Vmícháme Amaretto a ihned stáhneme ze sporáku.
-
2
Vanilkový pudinkový prášek dr Oetker vsypeme do kastrůlku s cukrem, studeným mlékem, vanilkovým cukrem. Ponorným mixérem šleháme na hustý krém asi 3 minuty na hladký krém. Potom dáme vychladit do lednice.
-
3
Zmrzlinu rozdělíme do dezertních pohárů, přidáme nakrájené hrušky, které pokryjeme čokoládovým krémem. Na krém ještě naaranžujeme hrušky. Poháry ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou.