Blatenské sladké hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 200 g Kompot hruškový
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Pudinkový prášek - čokoládový
  • 50 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 0.5 l Zmrzlina vanilková
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 854 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 512.5 mg
  • Vláknina 9500 mg
  • Vitamín A 9500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu rozlámeme na malé kousky, které dáme do kastrůlku, zalijeme 50 ml mléka a za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Vmícháme Amaretto a ihned stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Vanilkový pudinkový prášek dr Oetker vsypeme do kastrůlku s cukrem, studeným mlékem, vanilkovým cukrem. Ponorným mixérem šleháme na hustý krém asi 3 minuty na hladký krém. Potom dáme vychladit do lednice.

  • 3

    Zmrzlinu rozdělíme do dezertních pohárů, přidáme nakrájené hrušky, které pokryjeme čokoládovým krémem. Na krém ještě naaranžujeme hrušky. Poháry ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu