Telecí brzlík se špenátem a rajčatovým krémem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Telecí brzlík
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 3 g Cukr moučkový
  • 40 g Sýr Rokfór
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Hruškovice
  • 500 ml Vývar telecí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1414 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 287.8 mg
  • Draslík 807 mg
  • Vláknina 2927.4 mg
  • Vitamín A 2927.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucího telecího vývaru vložíme telecí brzlík a uvaříme doměkka. Brzlík vyjmeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, v pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky brzlíku a osmažíme z obou stran.

  • 2

    Špenátové listy otrháme, vložíme do pánve s rozpáleným máslem, prudce orestujeme, ochutíme solí, cukrem a zakapeme citronovou šťávou. Pánev odstavíme.

  • 3

    Do rendlíku nalijeme smetanu, zakápneme hruškovicí, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, strouhaný rokfór, pepř, přivedeme k varu a rozvaříme dokrémova.

  • 4

    Ze špenátové směsi na talířích vytvoříme kopeček, na něj položíme plátky brzlíku, ozdobíme rajčatovým krémem a podáváme.

Komentáře k receptu