Telecí brzlík se špenátem a rajčatovým krémem
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 6 g Sůl
- 4 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Pepř černý mletý
- 400 g Telecí brzlík
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 3 g Cukr moučkový
- 40 g Sýr Rokfór
- 20 g Protlak rajčatový
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 20 ml Citronová šťáva
- 20 ml Hruškovice
- 500 ml Vývar telecí
- 2 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1414 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 287.8 mg
- Draslík 807 mg
- Vláknina 2927.4 mg
- Vitamín A 2927.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucího telecího vývaru vložíme telecí brzlík a uvaříme doměkka. Brzlík vyjmeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, v pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky brzlíku a osmažíme z obou stran.
-
2
Špenátové listy otrháme, vložíme do pánve s rozpáleným máslem, prudce orestujeme, ochutíme solí, cukrem a zakapeme citronovou šťávou. Pánev odstavíme.
-
3
Do rendlíku nalijeme smetanu, zakápneme hruškovicí, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, strouhaný rokfór, pepř, přivedeme k varu a rozvaříme dokrémova.
-
4
Ze špenátové směsi na talířích vytvoříme kopeček, na něj položíme plátky brzlíku, ozdobíme rajčatovým krémem a podáváme.