Slanečkové karbanátky
Suroviny
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 5 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Slaneček
- 4 dl Mléko polotučné
- 5 dl Voda pitná
- 0.17 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 27 g
- Sodík 600 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 185.7 mg
- Draslík 277.9 mg
- Vláknina 5502.9 mg
- Vitamín A 5502.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slanečky den předem namočíme do 5 dl vody s 1 dl mléka. 4 rohlíky nakrájíme na kousky, dáme je do mísy a zalijeme zbylým mlékem. zbylý rohlík nakrájíme na kostičky, které v pánvi na másle osmahneme dozlatova.
-
2
Když jsou rohlíky v mléce dostatečně rozmočené, vymačkáme z nich přebytečné mléko. Slanečky opláchneme pod tekoucí vodou, stáhneme je z kůže, vykostíme a nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky a dáme do mísy k rohlíkům. Směs ochutíme pepřem a dobře ji promícháme. Utvoříme karbanátky, které obalíme mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
-
3
Obalené karbanátky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 2 minuty dozlatova. Usmažené karbanátky necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s chlebem.