Fazolový salát s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2415 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 262.3 mg
- Draslík 1589 mg
- Vláknina 28619.8 mg
- Vitamín A 28619.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané a oprané fazole namočíme na několik hodin a potom je dáme vařit do osolené vody. Po uvaření fazole scedíme a necháme vychladnout.
-
2
K fazolím přidáme okurky a klobásu nakrájené na kolečka. Ochutíme solí, pepřem a octem, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a vše promícháme.
-
3
Natvrdo uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k salátu. Ještě lehce promícháme.
-
4
Salát ozdobíme na kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninou. Podáváme s pečivem.