Polévka Normande

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 1019 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 30.9 mg
  • Draslík 1307.1 mg
  • Vláknina 6860 mg
  • Vitamín A 6860 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky, zelené fazolové lusky překrájíme na půlky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do hrnce s rozehřátým máslem, přidáme mrkev a na mírném ohni vše lehce osmahneme.

  • 3

    Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme připravené nakrájené hříbky a fazolové lusky, přivedeme k varu, pak plamen stáhneme, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme jednu a půl hodiny.

  • 4

    Zjemníme smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu