Polévka Normande
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 132 g
- Sodík 1019 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 30.9 mg
- Draslík 1307.1 mg
- Vláknina 6860 mg
- Vitamín A 6860 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky, zelené fazolové lusky překrájíme na půlky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do hrnce s rozehřátým máslem, přidáme mrkev a na mírném ohni vše lehce osmahneme.
-
3
Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme připravené nakrájené hříbky a fazolové lusky, přivedeme k varu, pak plamen stáhneme, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme jednu a půl hodiny.
-
4
Zjemníme smetanou a podáváme.