Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 49 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 148 mg
- Draslík 225.8 mg
- Vláknina 3850 mg
- Vitamín A 3850 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 92.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křen oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Mandle oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V nízkém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Pak do ní postupně vmícháme vývar, osolíme a 15 minut vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný křen a plátky mandlí, promícháme a necháme přejít varem.
-
3
Uzené maso ohřejeme, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.