Chlebovka z Knížecích plání

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 250 g Chléb konzumní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 6 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 452.7 mg
  • Vláknina 6014 mg
  • Vitamín A 6014 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme v 6 dl vody ve slupce. Vaříme je 20 minut, uvařené scedíme, oloupeme, nakrájíme na plátky, které dáme do hluboké mísy. Na ně položíme tenké plátky chleba, osolíme, opepříme a vrstvy opakujeme minimálně 3x.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném másle (2 lžíce) usmažíme nasekanou cibuli dozlatova. Cibuli dáme do mísy na chleba. Do pánve dáme další lžíci másla, když se roztopí, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou též dáme do mísy. Vše zalijeme vřelou vodou. Mísu zakryjeme a necháme chleba dostatečně nasáknout.

  • 3

    Hotovou polévku rozdělíme do talířů a podáváme.

Komentáře k receptu