Nákyp cibulový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 33 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 214 mg
- Draslík 244.6 mg
- Vláknina 4769.9 mg
- Vitamín A 4769.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, po délce rozkrojíme na půl a nakrájíme ji na tenké proužky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do ní vložíme připravenou cibuli, kterou blanžírujeme 5 minut. Potom ji scedíme a necháme okapat.
-
2
Do misky dáme na kostky nakrájené měkké máslo (60g) a utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme pomalu vejce. Pomalu přisypáváme jemně nastrouhaný sýr a nasekanou petrželovou nať. Dochutíme solí, pepřem a chilli kořením.
-
3
Zapékací formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme hrubou moukou. Na dno formy nalijeme půlku připravené hmoty, potom naskládáme blanžirovanou cibuli a tu přelijeme druhou půlkou připravené hmoty.
-
4
Formu vložíme do předehřáté trouby a nákyp pečeme přibližně 20 minut. Upečený nákup necháme 5 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce.