Nákyp cibulový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Chilli koření mleté
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 214 mg
  • Draslík 244.6 mg
  • Vláknina 4769.9 mg
  • Vitamín A 4769.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, po délce rozkrojíme na půl a nakrájíme ji na tenké proužky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do ní vložíme připravenou cibuli, kterou blanžírujeme 5 minut. Potom ji scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Do misky dáme na kostky nakrájené měkké máslo (60g) a utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme pomalu vejce. Pomalu přisypáváme jemně nastrouhaný sýr a nasekanou petrželovou nať. Dochutíme solí, pepřem a chilli kořením.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme hrubou moukou. Na dno formy nalijeme půlku připravené hmoty, potom naskládáme blanžirovanou cibuli a tu přelijeme druhou půlkou připravené hmoty.

  • 4

    Formu vložíme do předehřáté trouby a nákyp pečeme přibližně 20 minut. Upečený nákup necháme 5 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce.

Komentáře k receptu