Vepřová plec vařená v pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 41 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 593 mg
- Vláknina 144.8 mg
- Vitamín A 144.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, prolisujeje a utřeme se solí.
-
2
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na větší kousky, které opepříme a osolíme.
-
3
Do většího hrnce nalijeme pivo, přidáme nakrájené maso, prolisovaný česnek se solí a vaříme pod pokličkou, až je maso měkké.
-
4
Uvařené kousky masa z hrnce vyjmeme, do šťávy vmícháme chlebovou střídku, zahustíme ji, dochutíme pepřem, solí a ještě krátce povaříme.
-
5
Omáčku přecedíme a poléváme jí porce masa na talířích.