Budějovické vepřové hranolky na pivě
Suroviny
- 750 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 41 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 137.6 mg
- Draslík 713 mg
- Vláknina 1892.7 mg
- Vitamín A 1892.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli, orestuje ji, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše promícháme, přilijeme kečup a pivo, provaříme a nakonec zjemníme přidáním másla.
-
4
Porce masa na talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.