Budějovické vepřové hranolky na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 137.6 mg
  • Draslík 713 mg
  • Vláknina 1892.7 mg
  • Vitamín A 1892.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli, orestuje ji, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše promícháme, přilijeme kečup a pivo, provaříme a nakonec zjemníme přidáním másla.

  • 4

    Porce masa na talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu