Hovězí polévka s kroupovou omeletou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 263 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 885 mg
- Vláknina 22577.8 mg
- Vitamín A 22577.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy propláchneme studenou vodou a pak je v dostatečném množství osolené vody uvaříme. Uvařené kroupy scedíme, necháme důkladně okapat v cedníku. Potom je rozprostřeme v rozehřáté, olejem vymazané pánvi, zalijeme rozšlehanými vajíčky a zvolna upečeme omeletu. Upečenou nakrájíme na malé kousky.
-
2
Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemné nudličky.
-
3
V hrnci přivedeme k varu vývar, nasypeme do něj nastrouhanou zeleninu a přidáme kousky kroupové omelety. Polévku podle chuti opepříme a osolíme, podáváme posypanou jemně nasekanou natí petrželky.