Pečené věžičky z lososa a mozzarelly
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 120 g Rajčata
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Créme fraiche
- 250 g Mozzarella
- 150 g Cibulka jarní
- 700 g Losos - filety
- 60 g Salát kadeřavý
- 500 g Okurka salátová
- 80 ml Olej olivový
- 600 ml Voda pitná
- 14 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 71 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 243.1 mg
- Draslík 1022.2 mg
- Vláknina 4315.3 mg
- Vitamín A 4315.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky, opraný a okapaný listový salát natrháme na kousky.
-
2
Lososové filety bez kůže nakrájíme na 12 dvoucentimetrových plátků. Rajčata opláchneme a nakrájíme na 8 plátků, mozarellu necháme okapat a nakrájíme na 12 plátků. Očištěné cibulky nakrájíme na proužky, zpěníme na 40 g másla dorůžova, osolíme a opepříme.
-
3
Plech vytřeme olivovým olejem a vrstvíme na něj postupně lososa, mozarellu, rajče, cibulku a lososa. Ze surovin utvoříme věžičky, zakapeme zbylým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obložíme tenkými plátky zbylého másla. Věžičky pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 15 minut.
-
4
Před dokončením na oleji osmažíme po obou stranách garnáty, které jsme zhruba 5 minut vařili. Usmažené garnáty osolíme a opepříme.
-
5
Na talíř klademe zeleninu, přelijeme créme fraiche, které jsme rozšlehali, na zeleninu naaranžujeme lososovou věžičku a přidáme okapané garnáty.