Rýže z Bombeje

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ananas
  • 100 g Mandle
  • 300 g Rýže loupaná
  • 40 g Rozinky bílé
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Glutasol
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 283.8 mg
  • Vláknina 10423.5 mg
  • Vitamín A 10423.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 9.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži probereme, opláchneme pod studenou vodou, potom pod horkou vodou. Dáme ji do kastrůlku, osolíme, zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni bez míchání dusíme přibližně 15 minut. Měkkou rýži stáhneme z ohně, necháme pod poklici, aby došla.

  • 2

    Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme kari koření. Přidáme rýži, dochutíme pepřem, glutasolem, zlehka promícháme.

  • 3

    Do rýže přimícháme předem namočené rozinky, spařené, oloupané a na větší kousky nakrájené mandle.

  • 4

    Nakonec vmícháme na větší kousky nakrájený ananas a opět vše promícháme.

Komentáře k receptu