Nejlepší vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1462 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 147 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 227.5 mg
- Draslík 616.1 mg
- Vláknina 393.8 mg
- Vitamín A 393.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové mladé karé (žebírka) a prorostlý bůček s kůží omyjeme a osušíme. Karé bez kosti nakrájíme na větší kusy. Syrové sádlo nakrájíme na kostičky. Z bůčku odřežeme kůži, pokrájíme ji na několik dílů a tučné části, které nakrájíme na kostičky. Ostatní maso nakrájíme na větší kusy jako karé.
-
2
V pekáči si vysmažíme kostičky sádla s tučnějšími kousky bůčku a kůží. Na plotně vše vysmažíme dozlatova. Přidáme ostatní pokrájené maso, které jsme osolili a posypali kmínem. Podlijeme vodou a v předehřáté troubě pod poklicí maso dusíme do doby, až se vydusí všechna voda a kůžička je dozlatova upečená. Během pečení maso poléváme šťávou (výpekem), pokud je třeba, můžeme vodu dolít. Pečeme při 220°C přibližně 90-120 minut.