Krevetová směs v listovém těstě s bazalkovým pyré
Suroviny
- 100 g Listové těsto
- 150 g Rajčata
- 20 g Sýr Parmezán
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 20 g Tuk
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Sardelové řezy
- 20 g Bazalka
- 50 g Olivy černé
- 20 g Rukola
- 10 g Oříšky piniové
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 20 g Kapary
- 20 ml Ocet vinný
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 2 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 34 g
- Sodík 898 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 59.3 mg
- Draslík 188.3 mg
- Vláknina 3185 mg
- Vitamín A 3185 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru nasypeme bazalku, parmezán, piniové oříšky, česnek, zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme dohladka. Formu vymažeme tukem, vysteleme listovým těstem a postupně ve vrstvách vkládáme do formy plátky rajčat, na ně krevety, potřeme bazalkovým pyré, osolíme, opepříme a znovu položíme vrstvu rajčat, krevet, potřeme zbytkem bazalkové směsi a dáme péct. Pečeme při 180 °C 25 minut. Upečenou směs necháme vychladnout a naporcujeme na čtyři díly. Do mixéru vložíme vypeckované olivy, sardelky, kapary, česnek, zalijeme olejem a rozmixujeme.
-
2
Doprostřed talířků položíme lístky rukoly, pokapeme vinným octem, na ně položíme krevetovou směs s rajčaty, ozdobíme olivovým krémem a podáváme.