Tamarindové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Cukr krystal
  • 125 ml Tamarind
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Máta
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 ks Banány
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Kardamom černý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 hrnek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 0.5 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 451.1 mg
  • Vláknina 7558.4 mg
  • Vitamín A 7558.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrnec napustíme vodou a ohřejeme ji. Následně ji odstavíme, ponoříme do ní tamarindovou dužninu a necháme ji vychladnout. Tamarind následně propasírujeme přes síto z kovu.

  • 2

    Oloupeme banán a podélné ho nakrájíme. Posypeme jej umletým kardamomem. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opražíme hořčičná semínka, tamarindovou dužninu, zalijeme 2 šálky vody a uvedeme k varu.

  • 3

    V hrníčku rozmícháme kukuřičný škrob s trochou vody a přilijeme jej do směsi na pánvi ve chvíli, kdy se začíná dužnina vařit. Důkladně zamícháme. Poté přidáme nakrájené jablko, banány, omyté rozinky a všechny zbylé přísady a za stálého míchání vaříme, dokud není omáčka hustá. Necháme vychladnout v lednici a podáváme.

Komentáře k receptu