Mentolové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 ks Chilli paprička zelená
  • 5 ks Chilli paprička
  • 1 ks Tamarind
  • 2 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl černá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 52 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 138.9 mg
  • Vláknina 1301 mg
  • Vitamín A 1301 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tamarind necháme chvíli ponořený ve vodě a pak z něj oddělíme šťávu. Listy mentolu opláchneme pod tekoucí vodou. Na kousky nakrájíme zelené a červené chilli. Na suché pánvi necháme pražit semínka kmínu.

  • 2

    Rozmixujeme mentol, chilli papričky, kmín a tamarindovou dužninu tak, aby nám vzniklá jemná pasta. Ochutíme špetkou soli, cukru, černé soli a znova mixujeme. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu