Linecké pečivo se šlehačkou pro celiatiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 27 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 40.4 mg
- Draslík 14.7 mg
- Vláknina 392.8 mg
- Vitamín A 392.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze všech surovin vymícháme hladké těsto, které necháme několik hodin odpočinout - nejlépe do druhého dne.
-
2
Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a vykrajujeme tvary vykrajovátky. Vykrájíme stejný počet stejných tvarů, abychom mohli po upečení pečivo slepit marmeládou.
-
3
Troubu předehřejeme na střední teplotu a vykrájené tvary, které jsme před pečením potřeli rozšlehaným bílkem, v ní upečeme. Hotové pečivo necháme vychladnout a slepujeme je rybízovou marmeládou.