Linecké pečivo se šlehačkou pro celiatiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 37 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 g Marmeláda rybízová
  • 250 g Mouka bezlepková
  • 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Xantanová guma
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Šťáva citrónová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 40.4 mg
  • Draslík 14.7 mg
  • Vláknina 392.8 mg
  • Vitamín A 392.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze všech surovin vymícháme hladké těsto, které necháme několik hodin odpočinout - nejlépe do druhého dne.

  • 2

    Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a vykrajujeme tvary vykrajovátky. Vykrájíme stejný počet stejných tvarů, abychom mohli po upečení pečivo slepit marmeládou.

  • 3

    Troubu předehřejeme na střední teplotu a vykrájené tvary, které jsme před pečením potřeli rozšlehaným bílkem, v ní upečeme. Hotové pečivo necháme vychladnout a slepujeme je rybízovou marmeládou.

Komentáře k receptu