Vepřové maso se zelím po plzeňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 39 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 882.7 mg
- Vláknina 2747.3 mg
- Vitamín A 2747.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kysané zelí rozkrájíme na malé kousky.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, krátce na něm osnahmene nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme pálivou papriku a nakrájené maso, opepříme, osolíme a ze všech stra za stálého míchání orestujeme.
-
3
Přilijeme vývar, chvíli dusíme, potom přisypeme nakrájené kysané zelí, vše důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
4
Pokrm nakonec dochutíme paprikou, pepřem a solí.