Salát s limetkou a dresinkem
Suroviny
- 20 g Houby enoki
- 120 g Asijská obalovací směs Tempura
- 20 g Sójové výhonky
- 320 g Chřest zelený
- 200 g Čekanka
- 80 g Hrachové lusky
- 100 g Limetka
- 20 g Cukr moučkový
- 4 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 5.6 g Olej olivový
- 60 g Mrkev kořen
- 60 ml Voda pitná
- 50 ml Balsamico ocet
- 10 ml Olej z vlašských ořechů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 42 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 285.7 mg
- Vláknina 8043.6 mg
- Vitamín A 8043.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku nakrájíme na proužky, mrkev na hranolky, limetku oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky, hrachové lusky spaříme horkou vodou a ihned zchladíme v ledové vodě, necháme okapat a promícháme s čekankou, mrkví, limetkou a výhonky. Obalovací směs rozmícháme ve vodě na jemné těstíčko, chřest v těstíčku obalíme a osmažíme v pánvi na oleji. Chřest vyjmeme, do pánve vložíme houby a krátce orestujeme. Do misky nalijeme balsamico ocet, ořechový olej, přidáme cukr, sůl, pepř a vymícháme dresink.
-
2
Do misek na salát vložíme promíchanou zeleninu, obložíme smaženým chřestem, ozdobíme houbami a doplníme dresinkem.