Polévka ze slepice s houbami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mrkev kořen
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 200 g Houby čerstvé
  • 800 g Slepice
  • 80 g Petržel kořen
  • 100 g Nudle skleněné
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 282.8 mg
  • Draslík 909.7 mg
  • Vláknina 7208 mg
  • Vitamín A 7208 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici rozporcujeme, opláchneme a vložíme do studené vody. Když se začne vařit, osolíme a na mírném plameni vaříme, až je maso téměř měkké.

  • 2

    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme nahrubo.

  • 3

    K poloměkkému masu přidáme zeleninu a dovaříme spolu s nudlemi. Měkké maso vykostíme a vrátíme do vývaru.

  • 4

    Na sádle osmažíme houby, rozředíme vývarem ze slepice a dovaříme.

  • 5

    Do polévky přidáme houby, vlijeme rozšlehaná vejce. Když se vejce srazí, polévku odstavíme.

  • 6

    Polévku podáváme posypanou jemně posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu