Polévka ze slepice s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 29 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 282.8 mg
- Draslík 909.7 mg
- Vláknina 7208 mg
- Vitamín A 7208 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici rozporcujeme, opláchneme a vložíme do studené vody. Když se začne vařit, osolíme a na mírném plameni vaříme, až je maso téměř měkké.
-
2
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme nahrubo.
-
3
K poloměkkému masu přidáme zeleninu a dovaříme spolu s nudlemi. Měkké maso vykostíme a vrátíme do vývaru.
-
4
Na sádle osmažíme houby, rozředíme vývarem ze slepice a dovaříme.
-
5
Do polévky přidáme houby, vlijeme rozšlehaná vejce. Když se vejce srazí, polévku odstavíme.
-
6
Polévku podáváme posypanou jemně posekanou petrželovou natí.