Kuře na houbách a víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 180 g Slanina vepřová
  • 300 g Houby čerstvé
  • 200 g Šalotka
  • 120 g Karotka
  • 500 ml Víno červené
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 847 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 158.6 mg
  • Draslík 1643.8 mg
  • Vláknina 6876.1 mg
  • Vitamín A 6876.1 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotku a česnek očistíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno, houby očistíme a nakrájíme na kousky, slaninu nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky, šalotky rozpůlíme.

  • 2

    Mrkev s kořením, česnekem, petrželovou natí, olejem a solí povaříme ve víně a necháme vychladit. Do marinády vložíme porce kuřete a pod fólií necháme v chladničce přes noc marinovat.

  • 3

    V kastrole rozpustíme slaninu, na ni vložíme porce kuřete, cibulky, osmažíme, přelijeme polovinou scezené marinády a pod přikrytím dusíme, až je maso téměř měkké. Poté přimícháme houby, Solamyl namočený ve vodě, zalijeme zbylou marinádou a chvilku podusíme.

Komentáře k receptu