Kuře na houbách a víně
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 180 g Slanina vepřová
- 300 g Houby čerstvé
- 200 g Šalotka
- 120 g Karotka
- 500 ml Víno červené
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Bobkový list
- 5 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 46 g
- Sodík 847 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 158.6 mg
- Draslík 1643.8 mg
- Vláknina 6876.1 mg
- Vitamín A 6876.1 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotku a česnek očistíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno, houby očistíme a nakrájíme na kousky, slaninu nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky, šalotky rozpůlíme.
-
2
Mrkev s kořením, česnekem, petrželovou natí, olejem a solí povaříme ve víně a necháme vychladit. Do marinády vložíme porce kuřete a pod fólií necháme v chladničce přes noc marinovat.
-
3
V kastrole rozpustíme slaninu, na ni vložíme porce kuřete, cibulky, osmažíme, přelijeme polovinou scezené marinády a pod přikrytím dusíme, až je maso téměř měkké. Poté přimícháme houby, Solamyl namočený ve vodě, zalijeme zbylou marinádou a chvilku podusíme.