Plněné vepřové závitky dušené na černém pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Slanina vepřová
  • 800 g Vepřová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Párky Debrecínské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.83 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 135.7 mg
  • Draslík 722.7 mg
  • Vláknina 994.8 mg
  • Vitamín A 994.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na plátky, párky na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.

  • 2

    Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Maso rozporcujeme na 4 větší řízky, omyjeme je a osušíme, z obou stran mírně naklepeme, opepříme a potřeme česnekem. Pak na každý plátek rozložíme slaninu a čtvrtky párků, stočíme je do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky nebo grilovacími jehlami a obalíme v mouce.

  • 3

    V žáruvzdorné míse nebo pekáči rozehřejeme olej, prudce na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme závitky a opečeme je zprudka ze všech stran. Pak přilijeme pivo a závitky pod poklicí dusíme doměkka. V průběhu dušení závitky občas přelijeme šťávou a otočíme, podle potřeby přiléváme vodu.

Komentáře k receptu