Plněné vepřové závitky dušené na černém pivě
Suroviny
- 10 g Slanina vepřová
- 800 g Vepřová kýta
- 1 ks Cibule
- 1 ks Párky Debrecínské
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 dl Voda pitná
- 0.83 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 36 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 135.7 mg
- Draslík 722.7 mg
- Vláknina 994.8 mg
- Vitamín A 994.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na plátky, párky na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
-
2
Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Maso rozporcujeme na 4 větší řízky, omyjeme je a osušíme, z obou stran mírně naklepeme, opepříme a potřeme česnekem. Pak na každý plátek rozložíme slaninu a čtvrtky párků, stočíme je do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky nebo grilovacími jehlami a obalíme v mouce.
-
3
V žáruvzdorné míse nebo pekáči rozehřejeme olej, prudce na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme závitky a opečeme je zprudka ze všech stran. Pak přilijeme pivo a závitky pod poklicí dusíme doměkka. V průběhu dušení závitky občas přelijeme šťávou a otočíme, podle potřeby přiléváme vodu.