Vraní polévka s knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Játra kuřecí
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 ks Vrána
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Libeček
  • 4 polévková lžíce Krupice dětská
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 148 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 196.7 mg
  • Draslík 742.6 mg
  • Vláknina 12807.8 mg
  • Vitamín A 12807.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladou vránu stáhneme, vykucháme, odřízneme hlavu, křídla a dobře omyjeme. Vložíme ji do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Očistíme a omyjeme mrkev, celer, petržel, libeček, cibuli i česnek. Zeleninu přidáme k masu, ještě doložíme bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Pomalu pod pokličkou vaříme 90 - 100 minut.

  • 2

    Mezitím omyjeme kuřecí játra, nožem je naškrabeme (odstraníme šlachy a žilky). Játra dáme do misky, přidáme k nim žloutek, pepř, omytý, drobně pokrájený kerblík, krupici a změklé máslo. Směs dobře promícháme. Omyjeme pažitku s petrželkou, bylinky drobně pokrájíme, odložíme do misky.

  • 3

    Když je maso měkké, polévku přecedíme, maso obereme, rozkrájené na kousky vložíme do polévky a přivedeme zase k varu. Jakmile se vaří, lžičkou nabíráme malé knedlíčky a zavařujeme je přibližně 5 minut. Přimícháme pokrájené bylinky, dosolíme podle chuti a podáváme.

Komentáře k receptu