Plíčky z kůzlete na smetaně
Suroviny
- 300 g Celer bulvový
- 50 g Celer bulvový
- 100 g Cibule
- 60 g Máslo čerstvé
- 300 g Mrkev kořen
- 50 g Mrkev kořen
- 100 g Okurky nakládané
- 300 g Petržel kořen
- 50 g Petržel kořen
- 700 g Kůzlečí maso
- 300 g Játra kůzlečí
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Voda pitná
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 264 g
- Sodík 861 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 200.3 mg
- Draslík 1434.6 mg
- Vláknina 15515 mg
- Vitamín A 15515 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plíčky i se srdíčkem a játra očistíme, propláchneme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu očistíme a necháme vcelku. Cibuli nakrájíme nadrobno, nakládané okurky oloupeme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Maso s kořením a zeleninou uvaříme doměkka a scedíme, vývar odložíme. Maso nakrájíme na kousky, zeleninu použijeme jinak. Cibuli s další na kousky nakrájenou zeleninou osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a zalijeme odloženým vývarem. Do vývaru vmícháme sůl, mletý pepř a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba půl hodiny. Poté přimícháme cukr, citronovou šťávu, hořčici a šlehačku. Lehce provaříme a přecedíme.
-
3
Do scezené omáčky vložíme uvařené maso, nakrájené okurky, chvilku povaříme a nakonec přidáme máslo.