Kuřecí prsa v alobalu se zeleninou

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 80 g Máslo bylinkové
  • 30 g Pažitka
  • 40 ml Kečup
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1247 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 381.3 mg
  • Draslík 766.6 mg
  • Vláknina 6260 mg
  • Vitamín A 6260 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme, polijeme rozpuštěným máslem a zakápneme kečupem. Z alobalu natrháme větší čtverce, na každý položíme plátek bylinkového másla, na něj kuřecí prsa a na ně navršíme lžíci mražené zeleniny. Osolíme, pevně zabalíme, aby šťáva zůstala uvnitř, a vložíme do pekáčku. Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě a po upečení necháme ještě 5 minut dojít mimo troubu.

  • 2

    Zatím na pánvi usmažíme volská oka, balíčky rozdělíme na jednotlivé talíře, otevřeme a ozdobíme volským okem a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu