Telecí kýta na víně plněná brzlíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 47 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 389.8 mg
- Draslík 1209.6 mg
- Vláknina 65.5 mg
- Vitamín A 65.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, osolíme polovinou dávky soli a opepříme. Drobně pokrájený brzlík osolíme, osmažíme na rostlinném oleji.
-
2
Prochladlý brzlík zavineme do plátků kýty, zavineme, sepneme jehlou a na mírném plameni smažíme na slunečnicovém oleji ze všech stran. Po zhruba 10 minutách maso vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme víno, vmícháme máslo, zašleháme vodu a na mírném plameni omáčku alespoň 10 minut povaříme.
-
3
Maso zbavíme jehel, závitky šikmo rozřízneme a podáváme přelité omáčkou.