Karlovarské vepřové kotlety dušené na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 21 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 109.5 mg
- Draslík 515.5 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, opepříme je a osolíme a obalíme v mouce.
-
2
Ve větší pánvi nebo žáruvzdorné míse rozehřejeme olej a obalené kotlety v něm prudce osmažíme z obou stran. Pak je podlijeme pivem a přikryté poklicí pomalu dusíme, až jsou měkké. Měkké kotlety vyjmeme, z výpeku slijeme tuk a do zbylé šťávy rozmícháme máslo. Kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.