Karlovarské vepřové kotlety dušené na pivu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 109.5 mg
  • Draslík 515.5 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, opepříme je a osolíme a obalíme v mouce.

  • 2

    Ve větší pánvi nebo žáruvzdorné míse rozehřejeme olej a obalené kotlety v něm prudce osmažíme z obou stran. Pak je podlijeme pivem a přikryté poklicí pomalu dusíme, až jsou měkké. Měkké kotlety vyjmeme, z výpeku slijeme tuk a do zbylé šťávy rozmícháme máslo. Kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu