Uzeninový pivní guláš
Suroviny
- 400 g Salám měkký
- 100 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1459 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 622.6 mg
- Vláknina 4696.8 mg
- Vitamín A 4696.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salám oloupeme a nakrájíme na kousky, slaninu rozkrájíme na kostičky. Cibule oloupeme, polovinu jedné nakrájíme na kolečka a zbylou nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kousky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na osminky.
-
2
V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, osmahneme na ní jemně nakrájenou cibuli, přimícháme sladkou mletou papriku a nakrájený salám a vše prudce opečeme. Směs v hrnci zaprášíme moukou, osmahneme ji, podlijeme pivem, opepříme a osolíme a necháme vařit. Pak přidáme kousky papriky a rajčat a vše dusíme pod pokličkou do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme pivo nebo vodu.
-
3
Guláš na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule, vhodnou přílohou je pečivo.