Špagetová hnízda
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 200 g Špagety, Makarony
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Rajčata
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 22 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 76.9 mg
- Draslík 624.4 mg
- Vláknina 7425.4 mg
- Vitamín A 7425.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vydlabeme rajčata, osolíme a opepříme.
-
2
Uvaříme špagety v osolené vodě a slijeme.
-
3
Slaninu osmahneme, rozmícháme žloutek se smetanou a petrželkou, osolíme a opepříme. Na slanině osmahneme špagety a přelijeme smetanovou směsí. Povaříme do zhoustnutí.
-
4
Rajčata naplníme směsí špaget.
-
5
Na rajčata položíme tuhý sníh ušlehaný z bílků, posypeme sýrem a zapečeme.