Chalupářský pivní špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 59 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 143.1 mg
- Draslík 175.3 mg
- Vláknina 2650 mg
- Vitamín A 2650 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kabanos a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzený sýr na plátky.
-
2
V misce rozšleháme vajíčka s pivem.
-
3
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme připravený kabanos, cibuli, slaninu a sýr. Vše na jehle k sobě těsně přimáčkneme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance.
-
4
Ve velké pánvi nebo ohnivzdorné míse, případně v pekáči, rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme ze všech stran.